Onze locaties

Midden in Eindhoven

Het Van Maerlantlyceum is een school met een heel eigen, warme sfeer in een prachtig gebouw, midden in een park. In dezelfde straat is onze dependance: De Jacob. Bovendien begint in de zomer van 2022 de verbouwing van ons hoofdgebouw. In september 2024 hebben we een prachtig gerenoveerd monumentaal pand met een mooi licht nieuw gedeelte.

Hoofdgebouw

Ons monumentale hoofdgebouw:

Jacob van Maerlantlaan 11

5615 JS Eindhoven

Tel: 040-2513704

De Jacob

Onze ruime dependance (2 min. lopen):

Jan Luikenstraat 49

5615 JL Eindhoven

Al 102 jaar...

...een begrip in Eindhoven

We zijn dan wel een oude(re) school, maar we lopen voorop als het gaat op digitaal onderwijs, maatwerk en persoonlijke aandacht. Op het Van Maerlantlyceum doe je niet alleen kennis en vaardigheden op, maar ontwikkel je je ook als sociale, breed-geörienteerde, nieuwsgierige (wereld)burger. Op het Van Maerlant leer je met plezier!

Bouwen voor de toekomst

#(ver)nieuwbouw

Het Van Maerlantlyceum is een school met een heel eigen, warme sfeer in een prachtig gebouw, midden in een park. In dezelfde straat is onze dependance: De Jacob.

Bovendien begint in het zomer van 2022 de verbouwing van ons hoofdgebouw. In september 2024 hebben we een prachtig gerenoveerd monumentaal pand met een mooi licht nieuw gedeelte. Ook de tijdelijke huisvesting is goed geregeld. We verhuizen tijdelijk met de lessen naar de Von Flotowlaan

Emmeken van der Heijden, rector: "De school ligt op een prachtige centrale locatie aan het park. Maar een mooie locatie is niet genoeg. We zijn toe aan een gebouw dat past bij het onderwijs van nu én de toekomst. Daarom gaan we na 67 jaar in ons huidige pand (ver)nieuwbouwen. Naar verwachting openen we het vernieuwde schoolgebouw in de zomer van 2024. Bovendien hebben we in januari 2021 ook het voormalig pand van het Aloysius verderop in de straat in gebruik genomen. Zo kunnen we Corona-proof onderwijs blijven bieden en hebben we meer ruimte voor de practica van natuur- en scheikunde en andere praktijkvakken, waaronder drama en muziek en art & technology."