• Groep 7 & 8
  • Kennismaken met ons
  • Prelyceum-les

Zit jij in groep 8? Kom echte lessen volgen bij ons op school!

Prelyceum-les

Als je straks naar de havo, het atheneum of gymnasium gaat wil je weten wat je gaat doen op school! En terecht. Zit je in groep 8 en ben je nieuwsgierig hoe het is om op onze school les te krijgen? Dat kun je zelf meemaken! Lees snel verder en geef je op!

Pssst: we hebben ook een Van Maerlant Dag op vrijdag 22 oktober, speciaal voor leerlingen uit groep 8. Doe jij ook mee?

Voor nieuwsgierige leerlingen

Echte vakken bij ons op school, dat doen we tijdens de Prelyceum-lessen. Pre betekent voor, dus nog voor je naar de middelbare gaat gewoon meedraaien op school.

Wat ga je doen? Je krijgt één uur les op woensdagmiddag, iedere keer een ander vak en andere docenten. Gezellig samen met leerlingen van andere basisscholen die ook in groep 8 zitten. Een echte lesmiddag op onze middelbare school.

De Prelyceumlessen 2021-2022 op een rij

Prelyceum 1: Nederlands & debat (VOL)

In plaats van taal krijg je bij ons het vak Nederlands. En we pakken het anders aan! Naast gewone oefeningen gaan we debatteren: samen over iets praten waar iedereen een andere mening heeft. Spannend en leuk!

woensdag 29 september, 13:30 - 14:30 uur & 14:30 - 15:30 uur

Prelyceum 2: Art & Technology (VOL)

Dit is een speciaal vak bij ons op school! We koppelen kunst en design aan handenarbeid en techniek. Je gaat iets ontwerpen en het dan ook maken. Met je hersens en je handen aan het werk.

woensdag 17 november, 14:00 - 15:00 uur (aangepaste tijden in verband met aanmeldingen, informatie volgt)

Prelyceum 3: Onderzoeksvaardigheden

Bij dit vak leer je zelf onderzoeken. Is iets waar of niet? Hoe weet je dat? Wat is de bron (wie heeft het gezegd) en waarom is dat belangrijk? Dit vak krijg je bij ons vanaf de brugklas tot in de bovenbouw. Zo leer je kritische vragen te stellen.

woensdag 15 december, 14:00 - 15:00 uur

Prelyceum 4: BINASK

BINASK is de afkorting voor biologie, natuurkunde en scheikunde. Allemaak vakken waar je in de onderbouw mee aan de slag mag. In deze les gaan we iets leren en experimenteren. Je leert eerst de theorie en dan de praktijk.

woensdag 9 februari, 14:00 - 15:00 uur

Aanmeldformulier

Over de leerling

Gender *
Groep *

Over de Prelyceum-lessen

Wij hebben een reeks van vier lessen waarin je kind goed kan ontdekken hoe het bij ons school gaat. Kan je kind één van de lessen niet of stroomt jouw kind later in? Inhalen van de gemiste lessen kan niet, maar de andere lessen volgen wel.

LET OP: de inschrijving voor 29 september en 17 november zijn VOL. Voor de andere 2 lessen kan nog ingeschreven worden.

Meld zich aan voor Prelyceum-les: *

Over de ouder/verzorger

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bij aanmelden voor deze activiteit geef je toestemming om je gegevens op te nemen in ons adressenbestand. We voegen je e-mailadres toe aan onze mailinglijst en houden je op de hoogte van activiteiten voor leerlingen die naar de brugklas gaan. Wil je dit niet (meer)? Afmelden kan altijd via de mail die je van ons ontvangt, of via een mailtje naar onze Onderwijsadministratie.