Onderwijs
Leerlingen
  • Jij telt!
  • Begeleiding
  • Praktische informatie
Ouders
  • Begeleiding
  • Denk mee
  • Praktische informatie
Groep 7 & 8
Inschrijven brugklas

Met Sander van Kuijk

groei en ontwikkeling

Groei en ontwikkeling staan bij het Van Maerlantlyceum Eindhoven centraal, ook die van onze medewerkers: 10 januari 2022 start onze conciërge Sander als technisch onderwijsassistent voor het vak Art & Technology. Binnenkort start zijn eerste workshop voor leerlingen: tassen maken van oude banners.

Missie

Mijn missie met de workshop tassen maken is om de leerlingen te laten zien dat je met gebruikt materiaal een nieuw werk kan maken en dit sterk kan laten worden door in de keuze van je materiaal, tekst, beeld of kleur opnieuw in compositie te zetten. Dit is een mooi spel van spelen en tegelijkertijd een bewustwordingsproces dat wanneer je iets wilt creëren het materiaal overal om je heen te vinden is. Het opnieuw vormgeven van gebruikte materialen is een vorm van respect en doet op geen enkele manier af aan het werk wat je er mee maakt.

Met mijn eigen vrije werk wil ik graag op een beeldende manier verhalen vertellen. Verhalen die betekenis geven aan het onderwerp of richting. Ik denk dat betekenis geven aan dingen erg belangrijk is in ons leven. Voor zowel aan de geschiedenis als aan de toekomst. Dat zet onszelf in het nu en geeft telkens aan dat het belangrijk is wat we doen en waarom.

In het nieuws...............................................

Sander vaart over de Dommel

Onze onderwijsassistent Sander van Kuijk kon afgelopen zomervakantie in zijn eigen gemaakte kano naar Den Bosch varen. Voor de bouw van de kano heeft hij waar mogelijk materialen hergebruikt. Zo worden de oude rekstokken van onze school nu gebruikt om mee over het water te peddelen. Er is touw uit onze school gebruikt waar de boot mee vastgelegd kan worden. Ook het hout van een laboratoriumblad zit in de kano verwerkt. Ben jij nieuwsgierig geworden naar Sanders hele avontuur over de Dommel? Lees dan dit artikel. Ben je ook benieuwd geworden naar Sander en wat hij deze creatieve duizendpoot nog meer doet voor het Van Maerlantlyceum?

Lees het hele artikel hier.

2 maart 2022

studio040 kwam langs

Op 2 maart kwam studio040 even een kijkje nemen in het art en technology lokaal wat omgebouwd was tot atelier.

5 februari 2022

In het Eindhovens dagblad

Op 4 februari de eerste dag van de workshop tassen maken kwam het Eindhovens dagblad langs om even een kijkje te nemen bij de workshop.

Workshop begint!......................................

4 februari 2022

Workshop tassen maken

Workshop Maak je eigen tas van een oude banner! Wil ook jij je eigen tas maken van een oude banner? Schrijf je via magister in voor de workshop Tassen maken. In vijf lessen heb jij je eigen tas. Inschrijven kan vanaf vrijdag aanstaande via magister. Iedereen is welkom. De workshop vindt plaats op vrijdag van 1530 tot 17uur en start op vrijdag 4 februari.

Het rector koffertje

Sander legt uit aan voormalig rector Emmeken van der Heijden het idee achter het rector koffertje.