Onderwijs
Leerlingen
  • Jij telt!
  • Begeleiding
  • Praktische informatie
Ouders
  • Begeleiding
  • Denk mee
  • Praktische informatie
Groep 7 & 8
Inschrijven brugklas

tijdelijke locatie

tot juli 2024 is ons tijdelijke adres

Von Flotowlaan 1
5653 AD Eindhoven

Hier zullen we tot de zomer van 2024 blijven terwijl onze vertrouwde locatie een upgrade krijgt.

Hoofdgebouw

Ons monumentale hoofdgebouw:

Jacob van Maerlantlaan 11

5615 JS Eindhoven

Tel: 040-2513704

onze vertrouwde locatie

Midden in Eindhoven

Het Van Maerlantlyceum is een school met een heel eigen, warme sfeer in een prachtig gebouw, midden in een park. Bovendien begint in het najaar van 2022 de verbouwing van ons hoofdgebouw. In september 2024 hebben we een prachtig gerenoveerd monumentaal pand met een mooi licht nieuw gedeelte. Meer over de (ver)nieuwbouw lees je verderop op deze pagina.

Al 103 jaar...

...een begrip in Eindhoven

We zijn dan wel een oude(re) school, maar we lopen voorop als het gaat op digitaal onderwijs, maatwerk en persoonlijke aandacht. Op het Van Maerlantlyceum doe je niet alleen kennis en vaardigheden op, maar ontwikkel je je ook als sociale, breed-geörienteerde, nieuwsgierige (wereld)burger. Op het Van Maerlantlyceum leer je met plezier!

bouwen voor de toekomst

#(ver)nieuwbouw

Emmeken van der Heijden, voormalig rector: "De school ligt op een prachtige centrale locatie aan het park. Maar een mooie locatie is niet genoeg. We zijn toe aan een gebouw dat past bij het onderwijs van nu én de toekomst. Daarom gaan we na 67 jaar in ons huidige pand (ver)nieuwbouwen. We openen het vernieuwde schoolgebouw in de zomer van 2024. Bovendien hebben we in januari 2021 ook het voormalig pand van het Aloysius verderop in de straat in gebruik genomen. Zo kunnen we Corona-proof onderwijs blijven bieden en hebben we meer ruimte voor de practica van natuur- en scheikunde en andere praktijkvakken, waaronder drama en muziek en art & technology."

een impressie van de nieuwe situatie

Mooie mogelijkheden voor goed onderwijs

Tijdelijke huisvesting

In november 2022 begint de verbouwing van ons hoofdgebouw. In september 2024 hebben we een prachtig gerenoveerd monumentaal pand met een mooi licht nieuw gedeelte. Ook de tijdelijke locatie is goed geregeld; we verhuizen in oktober 2022 naar de Von Flotowlaan 1 in Eindhoven.