• BLOGS & INTERVIEWS
  • BLOG: Van Maerlant als Eco-school

Blog van leerlingen, ouders en medewerkers

Eco-school: de stappen die we zetten

Sinds schooljaar 2020/2021 zijn wij op weg om een Eco-School te worden. Dit past helemaal bij onze visie op onderwijs: midden in de maatschappij, met oog voor de wereld om ons heen, de leerling aan zet. We hebben een eco-team dat bestaat uit leerlingen, ouders en medewerkers. Op deze pagina een blog over de stappen die wij nemen. Lees je mee?

onze tijdlijn: onderweg naar eco-school

30 september 2021

Ons Eco-team

Ons eco-team bestaat uit:

• Ries Godding (leerlingvoorzitter, V5)

• Gijs Roos (V4)

• Dagmar van Iersel (V5)

• Stef Vos (A2)

• Fré de Lange (A2)

• Marijel Braaksma (ouder)

• Suzan Godding (ouder)

• mevrouw Ilona Acs (voorzitter, levensbeschouwing)

• meneer Nanko Verrijt (LO)

• mevrouw Anne de Haan (biologie)

• Roland Coolen (conciërge)

Dit enthousiaste team is verdeeld in twee kleinere groepen. Zij gaan dit schooljaar aan de slag met eigen thema’s en actiepunten.

30 september 2021

Thema's kiezen voor onze school

Ons Eco-team heeft vier duurzame thema’s gekozen om zich op te richten: natuur, voeding, afval en spullen. Iedere groep maakt nu een eco-scan van de thema’s. Op basis daarvan worden twee thema's uitgezocht waaraan wij dit schooljaar gaan werken met een mooie lijst met actiepunten voor iedereen. Later dit schooljaar wordt er ook gekeken naar het curriculum van onze school, om te kijken hoe we de duurzaamheidsthema's daarin kunnen opnemen. Volgend schooljaar worden er opnieuw eco-scans uitgevoerd.

16 juli 2021

Intentieverklaring

Sinds vrijdag zijn wij Eco-School. Wij hebben met ons voltallig Eco-Schoolteam de intentieverklaring getekend. Volgend schooljaar worden de thema's bepaald en gaan we aan de slag met de invulling.

Wat is Eco-school?

10 thema's

Het programma werkt met tien duurzame thema's, zoals energie, afval en water. Als deelnemer komen wij in aanmerking voor de Groene Vlag, het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Op dit moment zijn er 160+ deelnemende scholen in Nederland.