Verbouwing en nieuwbouw
  • Groep 7 & 8
  • Kennismaken met ons
  • prelyceum

zit jij in groep 8? kom een proefles volgen bij ons op school!

prelyceum

Als je straks naar de havo of het vwo gaat, wil je natuurlijk weten wat je gaat doen op school! Zit jij in groep 8 en ben je nieuwsgierig hoe het is om op onze school les te krijgen? Dat kun je zelf meemaken!

voor nieuwsgierige leerlingen

Een voorproefje van hoe het is om een vakken te volgen bij ons op school, dat geven we je tijden een prelyceum. Pre betekent voor, dus nog voor je naar de middelbare gaat kun je meedraaien op de middelbare school.

Wat gaan we doen? Je krijgt één uur les op woensdagmiddag. Je schrijft je in per datum en onderwerp. We bieden iedere keer een ander vak aan, gegeven door andere docenten. Samen met leerlingen van andere basisscholen die ook in groep 8 zitten. Een echte les op onze middelbare school.

de prelyceums 2022-2023 op een rij

Nederlands & debat - 28 september

In plaats van taal krijg je bij ons het vak Nederlands. En we pakken het anders aan! Naast gewone oefeningen gaan we debatteren: samen praten over een onderwerp waar iedereen een andere mening over heeft. Spannend en leuk!

woensdag 28 september ronde 1 - 14:00 - 15:00 uur VOL

woensdag 28 september ronde 2- 15:15 - 16:15 uur

Last minute aanmelden voor ronde 2?
Stuur een SMS of WhatsApp bericht naar 06 3890 2840

art & technology - 16 november

Dit is een speciaal vak bij ons op school! We koppelen kunst en design aan handenarbeid en techniek. Je gaat iets ontwerpen en het dan ook maken. Met je hersens en je handen aan het werk.

woensdag 16 november

Zodra je je kunt aanmelden, komt hier een link naar een aanmeldformulier.

onderzoeksvaardigheden - 21 december

Bij dit vak leer je zelf onderzoeken. Is iets waar of niet? Hoe weet je dat? Wat is de bron (wie heeft het gezegd) en waarom is dat belangrijk? Dit vak krijg je bij ons vanaf de brugklas tot in de bovenbouw. Zo leer je kritische vragen te stellen.

woensdag 21 december

Zodra je je kunt aanmelden, komt hier een link naar een aanmeldformulier.

Bij aanmelden voor deze activiteit geef je toestemming om je gegevens op te nemen in ons adressenbestand. We voegen je e-mailadres toe aan onze mailinglijst en houden je op de hoogte van activiteiten voor leerlingen die naar de brugklas gaan. Wil je dit niet (meer)? Afmelden kan altijd via de link onder aan de mail die je van ons ontvangt.