• Aanbod
Inschrijven brugklas

13 maart 2024

prelyceum 13 maart

Zit jij in groep 8 en wil je kennis maken met het Van Maerlantlyceum?
Kom op woensdag 13 maart naar het prelyceum en kies voor tekenen, onderzoeksvaardigheden of Art & Technology.

Je kunt kennismaken met onze school door een proefles te volgen, speciaal voor leerlingen in groep 8 die volgend jaar naar de havo, het atheneum of gymnasium gaan. Zo kun je alvast kennis maken met onze school, onze docenten en een vak.

Deze activiteit zal plaatsvinden op de Von Flotowlaan 1.

Aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk.

Let op! Om zo veel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven om kennis te komen maken met onze school, organiseren we een tweede ronde. Per dag vragen we daarom je maar voor één prelyceum in te schrijven. Dus maximaal één prelyceum per dag, per kind.

ronde 1

13 maart bieden we aan

• tekenen

• onderzoeksvaardigheden

• Art & Technology

planning

13:50 uur ontvangst

14:00 uur start prelyceum

15:00 uur einde programma

Deze ronde is vol

kies een vak

• tekenen

Bij het vak tekenen leer je diverse kunsttechnieken en over kunst. Tijdens het prelyceum krijg je alvast een voorproefje!

• onderzoeksvaardigheden

Bij dit vak leer je zelf onderzoeken. Is iets waar of niet? Hoe weet je dat? Wat is de bron (wie heeft het gezegd) en waarom is dat belangrijk? Dit vak krijg je bij ons vanaf de brugklas tot in de bovenbouw. Zo leer je kritische vragen te stellen.

• Art & Technology

Bij Art & Technology koppelen kunst en design aan handenarbeid en techniek. In het vak leer je hoe je iets kunt ontwerpen en het daarna ook maken. Tijdens deze kennismakingsles ga je met je hoofd én je handen aan het werk.

naar de brugklas

kennismakingsactiviteiten

Zit jij in groep 8 en ga je volgend jaar naar de middelbare? Dan sta jij voor een belangrijke keuze! Wil je weten of het Van Maerlantlyceum Eindoven bij jou past? Kom dan kennismaken!

We organiseren diverse kennismakingsactiviteiten, bekijk het volledige overzicht hier.

Bekijk alle prelyceums op deze pagina.